Overslaan en naar de inhoud gaan
Home

ABVV’ers voor een leefbare wereld

Klimaatkameraad gaat naar Polen en jij gaat mee (op foto)

Klimaatkameraad gaat naar Polen en jij gaat mee (op foto)

Klimaatkameraad gaat naar de klimaattop in Katowice (Polen). De klimaattop COP24 vindt plaats van 3 tot 14 december 2018). We willen er de internationale vakbonden helpen om het thema rechtvaardige transitie op de agenda te zetten.

Een klimaatneutrale economie is immers pas echt duurzaam als ze samen gaat met goede arbeidsomstandigheden en een eerlijk loon. Katowice is een symbolische plek omdat het in het hart van een oude industrieregio ligt waar steenkool nog steeds een belangrijke rol speelt. Om van de klimaatneutrale economie een succes te maken, moeten we ervoor zorgen dat ook de arbeiders uit de omgeving van Katowice een mooie toekomst tegemoet gaan.

Ook tijdens het voorbije congres van het Vlaams ABVV (mei 2018) was rechtvaardige transitie een belangrijk thema. Er werd niet alleen uitgebreid over dit thema gediscussieerd in de congresresoluties, onze militanten kregen er ook de kans om een foto te nemen met een boodschap voor de onderhandelaars in Katowice. We nemen deze foto’s mee naar de klimaattop en zullen ze daar zichtbaar maken voor de deelnemers aan de top. Op die manier geven we onze militanten een stem tot op de klimaattop.

Het album met boodschappen voor Katowice kan je hier terugvinden.

COP24
UP