Overslaan en naar de inhoud gaan
Home

ABVV’ers voor een leefbare wereld

ABVV steunt de wereldwijde klimaatacties op 15 maart 2019

ABVV steunt de wereldwijde klimaatacties op 15 maart 2019

Het ABVV steunt de klimaatmanifestaties die in het kader van de “Global Strike for Future” zullen plaatsvinden in ons land en roept zijn militanten en sympathisanten op om hieraan deel te nemen in vakbondskleuren. Het ABVV pleit voor een ambitieus én sociaal klimaatbeleid en wil dat met de steun voor deze acties onderstrepen.

De verschillende centrales hebben verschillende regelingen om deelname aan de klimaatmanifestaties mogelijk te maken. Militanten die aan de “Global Strike for Future” willen deelnemen, contacteren dus best de eigen centrale voor meer informatie over de praktische afspraken.

Voor het centrale evenement in Brussel verzamelt het ABVV om 13 uur aan de Proximustoren (Albert II-laan 27, vlakbij Brussel-Noord)

De ABVV-gewesten ondersteunen ook verschillende lokale acties: hieronder een overzicht. (Wijzigingen zijn nog steeds mogelijk)

Antwerpen: Verzamelen om 11u op het Koningin Astridplein (voor station Antwerpen-Centraal). Nadien de trein op naar Brussel-Noord.

Brugge: Verzamelen om 9u op ’t Zand voor een manifestatie door de Brugse binnenstad, de betoging eindigt ook op ’t Zand. Nadien vertrek per trein naar Brussel-Noord.

Gent: Verzamelen om 10u aan de Stadshal voor een manifestatie tot aan het SMAK (Jan Hoetplein, Citadelpark), wie wil kan nadien de trein nemen in Gent-Sint-Pieters naar Brussel-Noord

Kortrijk: Verzamelen om 8u op het Schouwburgplein, voor mars door de binnenstad. Einde mars om 11u met zitstaking op de Grote Markt. Wie wil kan nadien de trein nemen naar Brussel-Noord.

Oostende: Vreedzame bezetting van het Wapenplein vanaf 9 u op 15/3 tot 9 u op 16/3. Mensenketting op Klein Strand van 17 u tot 19 u.

UP